VERS Talkshow en PoëzieRevue in Hengelo

VERS Talkshow
Onder leiding van docenten van School der Poëzie schreven kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen De Schothorst, De Akker, Annie M.G. Schmidtschool, Paus Joannes XXIII en Titus Brandsma niet alleen poëzie, maar verzonnen ook allerlei vragen die ze aan een ‘echte’ dichter willen stellen. Op zijn beurt interviewt Gerbrandy weer de jonge ‘dichters’ over hun poëzie. Tussen de gesprekken door lezen 20 kinderen, aangemoedigd door een jong publiek, hun mooiste zelfgeschreven gedichten voor. Een deskundige jury selecteert acht winnaars die doorgaan naar de grote VERS finale voor kinderen op 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam. Ook in de VERS Talkshow: een optreden van urban dance group Turn it Loose. Presentatie: beatboxer en rapper André Accord.

VERS PoëzieRevue
In een afwisselende literaire show presenteren 30 jongeren van het Twickel College hun eigen gedicht. Tussen hun voordrachten door spinnen en tollen de dansers van breakdance groep Turn it Loose over het podium, is er een optreden van stemkunstenares Greetje Bijma en leest Piet Gerbrandy voor uit eigen werk. André Accord presenteert het programma, met live muziek door pianist Polo de Haas en drummer Marnix Stassen. De jury, bestaande uit Piet Gerbrandy, Peter Schoof, programmamaker bij RTV Oost en Wim Kerkhofs, directeur van het Twickel College, selecteert vier winnaars die doorgaan naar de grote VERS finale voor jongeren in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Uitnodiging
Publiek is van harte welkom om de VERS PoëzieRevue en Talkshow bij te wonen. Gratis toegankelijk, wel even reserveren via info@schoolderpoezie.nl of 020-3307817

Klik hier voor meer informatie over VERS 2015