Talkshow
VERS

Talkshow in Zwolle met Ted van Lieshout

Op dinsdag 4 april zindert het in Schouwburg Odeon van de poëzie! Om 13.30 uur begint daar in de Dommerholtzaal de VERS Talkshow. In een bijzondere literaire show dragen kinderen zelfgeschreven gedichten voor en stellen allerlei vragen aan dichter, (kinderboeken)schrijver en beeldend kunstenaar Ted van Lieshout.

In de afgelopen weken schreven kinderen van de Jenapleinschool, de Vlieger, de Wilgenburg en de Twijn onder leiding van docenten van School der Poëzie ontroerende, grappige, vrolijke en soms ook absurde gedichten. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop brengt hun eigen werk op de planken. Tussen de gedichten door gaan ze aan tafel met Ted van Lieshout. Ze hebben allerlei vragen in petto voor deze creatieve duizendpoot. In de Talkshow geeft ook illusionist Celsius acte de présence: hij trakteert het jonge publiek op een act vol met magie en mystiek.

Een deskundige jury (Ted van Lieshout, Astrid Vrolijk, directeur van Stadkamer en Anita Drost, Schrijfbende, cultuuraanbieder Zwolle en omstreken) beoordeelt alle voordrachten en bepaalt welke kinderen op 30 mei naar de grote VERS finale in het Compagnietheater in Amsterdam gaan!

De VERS voorronde in Zwolle wordt georganiseerd met financiële steun van en in nauwe samenwerking met Stadkamer Zwolle

 

stadkamer