zz

School der Poëzie bereikt steeds meer deelnemers

In 2014 heeft School der Poëzie 13.748 deelnemers bereikt. Een forse stijging ten opzichte van 2013 (10.708 deelnemers).

Via vele verschillende projecten door het hele land kwamen kinderen, jongeren (en incidenteel volwassenen) op een plezierige en positieve in aanraking met poëzie en theater.

Presentaties op plekken als in het Theater van 't Woord in de OBA in Amsterdam tot in de Schouwburg van Middelburg, op het Muiderslot, van het Rijksmuseum tot museum Jan Cunen in Oss of Museum de Fundatie, op boten, via posters, op papier, in de aula of in het stadion van PEC Zwolle, op televisie, in de Stadsgehoorzaal van Rotterdam, in de krant of in het succesvolle theaterprogramma PoëzieRevue: School der Poëzie bedenkt steeds weer nieuwe mogelijkheden om kinderen en jongeren te stimuleren en kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Door het zeer diverse aanbod van School der Poëzie verschilt de urenbesteding per deelnemer. Van minimaal 2 uur bij een workshop tot tientallen uren bij bijvoorbeeld deelnemers aan VERS2014 of het nieuwe programma Poëzie van binnen naar buiten.

School der Poëzie bereikt niet alleen een groot en cultureel zeer divers publiek in Amsterdam en daarbuiten, maar juist ook erg veel jongeren die op andere manieren nooit met poëzie in aanraking komen.

Meer feite en cijfers volgen in het Jaarverslag 2014, dat binnenkort gepubliceerd wordt op deze website.