zz

PoëzieRevue XL barst los in de OBA (14 t/m 16 mei)

Zeven Amsterdamse middelbare scholen, 54 klassen, 1250 jongeren en evenveel gedichten. Verrassende talenten, emoties en bespiegelingen. Raps, beats, dans, VJ`s en meer. Van 14 tot en met 16 mei vormt het Theater van ’t Woord in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) het decor voor het literaire festival PoëzieRevue XL. Van alle 1250 gedichten is een voorselectie gemaakt. In zes afwisselende literaire shows brengen meer dan 200 jongeren hun gedicht op het podium van Theater van ’t Woord.

 

Afbeelding verwijderd. 

Entr’acts
PoëzieRevue XL is meer dan alleen gedichten van leerlingen. Zo zijn er optredens van de dichters Mustafa Stitou, Ellen Deckwitz en Tjitse Hofman. De breakdance group Turn it Loose zet de zaal op zijn kop en Joy Wielkens zingt de sterren van de hemel met Vlado Spisiak op gitaar. Rapper en beatboxer André Accord presenteert het programma, met live muziek door pianist Polo de Haas en drumster Truus Engels.

 

 

Jury`s
Deskundige jury`s beoordelen de gedichten en bepalen wie er met de prijzen vandoor gaan. Naast Stitou, Deckwitz en Hofman nemen onder meer Hans van Velzen, directeur van de OBA, Edith Andriesse, journalist en tekstschrijver, Theo Bijvoet, voormalig hoofd sector Letteren en Bibliotheken van het ministerie van OCW, Malou van Hintum, journalist en tekstschrijver, Jurrien Loman, productieleider orkest Holland Symfonia en Marco de Goede, voormalig voorzitter raadscommissie Kunst en Cultuur gemeente Amsterdam, plaats in één van de jury’s.

15 mei: 500ste PoëzieRevue!
Een feestelijk moment in PoëzieRevue XL! Op donderdag 15 mei is er voor de 500ste keer een PoëzieRevue! De allereerste revue ooit was op 4 februari 1994 in De Rode Hoed in Amsterdam. Dichter Huub Oosterhuis richtte de School der Poëzie op. In de afgelopen 20 jaar deden meer dan 150.000 kinderen en jongeren mee aan één van haar projecten en dat heeft maar liefst 300.000 nieuwe Nederlandse gedichten opgeleverd!

Programma PoëzieRevue XL
Woensdag 14 mei 11.00 uur
Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert.
Woensdag 14 mei 14.00 uur
Stelle College en Wellantcollege Linnaeus.
Donderdag 15 mei 11.00 uur
Open Schoolgemeenschap Bijlmer en Orion College.
Donderdag 15 mei 14.00 uur
Open Schoolgemeenschap Bijlmer.
Vrijdag 16 mei 11.00 uur
Hervormd Lyceum West.
Vrijdag 16 mei 14.00 uur
Montessori College Oost.

Lees het programmaboekje voor PoëzieRevue XL online!

PoëzieRevue XL is een initiatief van School der Poëzie en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds en de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de Gemeente Amsterdam. Met dank aan de Openbare Bibliotheek Amsterdam.