jongeren bij vsb uitreiking
#VERS2017

Poëzie meetup in Antwerpen

School der Poëzie organiseert op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei een poëzie meetup in Antwerpen. Een uitgebreid en bijzonder programma, waarin de winnaars van de VERS voorrondes uit Amsterdam, Antwerpen, Barendrecht, Gent, Rotterdam en Sneek bekende schrijvers en dichters ontmoeten.

Op vrijdagavond 12 mei brengen de jongeren in hun werk op de planken van DE Studio (Maarschalk Gerardstraat 4, Antwerpen). De presentatie is in handen van Andy Fierens. Het programma begint om 19.30 uur. Publiek is van hart welkom. De toegang is gratis, Wel even reserveren (noodzakelijk) via info@schoolderpoezie.nl of +31 (0)20 330 7817.

De finalisten, tweede- en derdeklassers van diverse vo scholen uit Nederland en Vlaanderen, komen op vrijdagochtend aan in Antwerpen. Ze worden getrakteerd op diverse literaire activiteiten, zoals een stadswandeling en workshops van de dichters Hannah van Binsbergen, Nachoem M. Wijnberg en Mustafa Stitou.

De poëzie meetup in Antwerpen vormt, samen met de VERS slotmanifestatie op 30 mei in Amsterdam, de feestelijke afsluiting van VERS 2017; het poëzieproject van School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs: dé belangrijkste prijs voor een Nederlandstalige poëziebundel.

In VERS staan de genomineerde bundels en hun dichters voor de VSB Poëzieprijs centraal. De jongeren lazen en bespraken poëzie en werden zelf aan het schrijven gezet. De mooiste zelfgeschreven gedichten droegen zij voor in de regionale voorrondes die plaatsvonden in een theater of bibliotheek. Duizenden kinderen en jongeren maakten zo kennis met het werk van Hannah van Binsbergen, Rodaan Al Galidi, Ruth Lasters, Delphine Lecompte en Nachoem M. Wijnberg.

Foto: Tineke de Lange