Juni Gedicht
POËZIE IN HET WESTERPARK!

Kom op zondag 11 juni naar Juni Gedicht

Zondag 11 juni staat het Westerpark in Amsterdam in het teken van poëzie. Een dag met optredens en ontmoetingen met dichters. De bezoeker of toevallige passant kan bij een dichter in het gras gaan zitten en naar diens werk luisteren. Of hij ontdekt aan de hand van een plattegrond de geheime plekjes in het park. Onderweg leest of hoort hij gedichten. Kinderen kunnen zelf een gedicht schrijven. Kortom: voor iedereen een persoonlijke ontmoeting met poëzie.

Dichters in het gras
Twintig dichters dragen voor verspreid door het park: bijzondere persoonlijke ontmoeting met poëzie gegarandeerd. Van 14:00 tot 15:30.

Dichters in de natuur  In het Westerpark is veel bijzondere stadsnatuur te vinden. Op een aantal mooie locaties dragen dichters hun door de natuur geïnspireerde werk voor. Volg de plattegrond en krijg bij iedere dichter een speciale ansichtkaart. Van 13:15 tot 14:30.

Dichters in bedrijf In de winkels en bedrijven van het Westerpark staan dichters die hun visie op het bedrijf hebben omgezet in mooie woorden. Volg de plattegrond en krijg bij iedere dichter een speciale ansichtkaart. Van 13:15 tot 14:30.

Poëzie op het plein Wervelend poëzieprogramma met optredens van een bont gezelschap aan (buurt)dichters, performers, comedians en musici. Samengesteld door Woorden Worden Zinnen, presentatie: Elten Kiene. Van 15:30 – 17:00.

Workshops in bijvoorbeeld Poetry Slam of poëzie schrijven voor kinderen. Van 14:00 tot 15:30.

Verder Boekhandel Perdu, poëziepuzzels door Leesbaar Amsterdam en massage in het gras van Emma Hollander.

Op Juni Gedicht zullen ruim 40 dichters en andere artiesten optreden. Verspreid over de verschillende locaties en programma-onderdelen zijn dit: Nico Dijkshoorn, Chanty Louis, Gershwin Bonevacia, Cees de Beer, Brian Kemble, Sam Schrijft, Farbod Frappant, Loulou Elisabettie, Annemieke Dannenberg, De Poëzieploeg, Rinske Kegel, Estelle Boelsma, Hans Plomp, Edwin Fagel, Antoinette Sisto, Myrte Leffring, Froukje van de Ploeg, Frans Terken, Hilmano van Velzen a.k.a. De Dakloze Dichter, Jos van Hest, Ronald Offerman, Tonny Hollanders, Esmé van den Boom, Peter Prins, Simon Mulder, Kate Schlingemann, Mas Papo, Elbert Gongrijp, Nafiss Nia, Dien L. de Boer, Kees Godefrooij, Paul Roelofsen, Jacques Brooijmans en Dean Bowen.

Toegang gratis!