Kinderen interviewen Dichteres des Vaderlands Anne Vegter

Is dichter een beroep?’ ‘Wat is je lievelingsgeluid?’ Op dinsdag 3 maart stellen kinderen uit Nijmegen en omgeving in de VERS Talkshow allerlei vragen aan Dichteres des Vaderlands Anne Vegter. Op haar beurt interviewt Vegter weer de jonge ‘dichters’ over hun zelfgeschreven gedichten. De VERS Talkshow vindt plaats in Theater Lux. Aanvang 14.00 uur. 

 

VERS Talkshow
In de VERS Talkshow gaat Anne Vegter aan tafel met kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen Het Octaaf, De Bloemberg, De Klumpert (allen Nijmegen), SamSam (Oosterhout), St. Jacobusschool (Valburg), De Hoeven (Beuningen) en De Meeuwenberg (Driel). Voorafgaand aan de Talkshow schreven ruim 270 kinderen, onder leiding van vakdocenten van School der Poëzie, hun eigen gedicht. In de Talkshow dragen 20 kinderen hun mooiste gedicht voor. Tussen de voordrachten en gesprekken door wordt het jonge publiek getrakteerd op een optreden van percussionisten Baykal Dogan en Kadir Sonuk en korte animatiefilms van il Luster. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury en de weg naar de grote finale voor kinderen
Een deskundige jury, bestaande uit Anne Vegter, Wim van Til, dichter en oprichter van het Poëziecentrum Nederland en Marieke Hoeve, programmacoördinator basisonderwijs bij Bibliotheek Gelderland Zuid, selecteert acht winnaars die doorgaan naar de grote VERS finale voor kinderen op 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Lees hier meer over het poëzieproject VERS
Foto Anne Vegter: © Merlijn Doomernik