zz

Kinderen interviewen Dichter der Nederlanden: Joke van Leeuwen

 ‘Is dichter een beroep?’ ‘Wat is je lievelingsgeluid?’ Op vrijdag 27 maart stellen kinderen uit Den Haag in twee VERS Talkshows allerlei vragen aan Dichter der Nederlanden Joke van Leeuwen. Op haar beurt interviewt Van Leeuwen weer de jonge ‘dichters’ over hun zelfgeschreven poëzie. De VERS Talkshows vinden plaats in de centrale Bibliotheek Den Haag. Aanvang: 11.00 en 14.00 uur. Vervolgens is er om 15.30 uur een VERS Debat voor leerlingen uit de klassen 5 en 6 van het Haags Montessori Lyceum. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren!

VERS Talkshows
In de VERS Talkshows gaat Van Leeuwen aan tafel met kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool Archipel, Jan Ligthartschool, bs Yunus Emre en de Liduinaschool. Voorafgaand aan de Talkshow schreven ruim 270 kinderen, onder leiding van vakdocenten van School der Poëzie, hun eigen gedicht. In elke voorstelling dragen 20 kinderen hun mooiste gedicht voor. Tussen de voordrachten en gesprekken door wordt het jonge publiek getrakteerd op een optreden van percussionisten Baykal Dogan en Kadir Sonuk. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

VERS Debat
Tijdens het VERS Debat debatteren verschillende teams aan de hand van stellingen over actuele poëzie. Daarnaast presenteren de teams hun essays. De beste debaters en essayisten maken met hun klas kans op een plaats in het VERS Slotdebat op 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam. Presentatie: Ellen Deckwitz.

Jury en de weg naar de grote finale 
Een deskundige jury, bestaande uit Joke van Leeuwen, Marjolijn Peeters, beleidsadviseur Kunst en Cultuur gemeente Den Haag en Cees Debets, directeur Theater aan het Spui, selecteert in totaal acht kinderen die doorgaan naar de grote VERS finale voor kinderen op 27 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam.