fons vitae lyceum
Prachtige, beeldende en ontroerende gedichten

Jongeren Fons Vitae Lyceum schitteren in PoëzieRevue

Zo’n 37 brugklassers van het Fons Vitae Lyceum brachten op vrijdag 24 november hun poëzie op de planken van het OBA Theater. Zij hadden een leuk publiek. De volle zaal luisterde aandachtig naar hun mooie, zelfgeschreven gedichten.

De jury, Ted van Lieshout (dichter, schrijver en tekenaar), Linda Veltman, (directeur Perdu) en David Asser (rector Fons Vitae Lyceum) maakte aan het eind van de theatervoorstelling de winnaars bekend.

De eerste prijs ging naar Yasmine el Haddad voor haar gedicht Geluk. ‘Prachtige zinnen, het gedicht is heeeel mooi, het gedicht is heeeel beeldend, het gedicht is heeeel origineel. Zij wordt vast schrijfster of dichter.’ Aldus de jury.

De tweede prijs was voor Julian Kassies voor zijn gedicht Beste oma. De jury vond het ‘een heel persoonlijk gedicht, gevoelig, mooi en ontroerend.’

Amine Asouali won met zijn Toen de ezel balkte de derde prijs. ‘Is het een mysterie? Die balkende ezel?’ Vroeg de jury zich af. ‘Al met al een geestig leuk gedicht.’

Eervolle vermeldingen waren er voor Zaïd el Marrouni, Lilia Battem, Jeraldy en Pietro.

Aan de Revue werkten mee: illusionist Celsius, de breakdancers van Zero Twenty Crew, drummer Marnix Stassen, gitarist Vlado Spisiak en presentator André Accord.