prijswinnaars
POËZIEREVUE IN THEATER VAN 'T WOORD

Gevoelige gedichten

Tweedeklassers van het Fons Vitae Lyceum schreven in de afgelopen weken een eigen gedicht. De mooiste en meest bijzondere gedichten werden in een PoëzieRevue op maandag 28 november voorgedragen in Theater van ’t Woord (zevende etage Centrale OBA). 

Schrijver, dichter en beeldend kunstenaar Ted van Lieshout beoordeelde welke jonge Amsterdammers de PoëzieRevue wonnen. Van Lieshout kreeg in de jury versterking van Pauline Gmelig Meyling, directeur bibliotheek Huizen-Laren Blaricum en David Asser, rector van het Fons Vitae Lyceum. Uiteindelijk gingen Khymo (1e Prijs), Bebine (2e Prijs) en Thomas (3e Prijs) als winnaars naar huis. De jury vond dat er gevoelige onderwerpen naar voren kwamen in de poëzie van de jongeren en vond het knap hoe gevoelens uitgedrukt zijn in de gedichten en voordrachten. De gedichten van de drie winnaars zijn hier te lezen. 

Tussen de voordrachten door bracht Van Lieshout zijn poëzie ten tonele. Ook de illusionist Celsius gaf acte de présence: tijdens de PoëzieRevue verzorgde hij een act vol met magie en mystiek. De dansers van Turn it Loose maakten het spektakel compleet: in een spectaculaire entr'acte  spinnen en tollen ze over het podium.

Benieuwd naar meer foto's en filmpjes? Bekijk ze op onze Facebook en Instagram!