zz

Finale poëziewedstrijd Kasteeljuweel

Het Muiderslot en School der Poëzie presenteren op vrijdag 20 juni om 17.30 uur de finale van de poëziewedstrijd Kasteeljuweel in de Ridderzaal van het kasteel.

Jongeren uit de omgeving worden uitgedaagd om, onder begeleiding van een docent van School der Poëzie, een origineel gedicht te schrijven. Bron van inspiratie is het leven en werk van de beroemdste bewoner van het Muiderslot, de schrijver/dichter P.C. Hooft. Met het gedicht kunnen de jonge ‘dichters’ een geldbedrag winnen, publicatie op internet en een optreden in de Ridderzaal van het kasteel. Tientallen uitverkoren jongeren dragen hun poëzie in de feestelijke finale voor.  Tussen de voordrachten door is er een optreden van dichter/slammer Ellen Deckwitz.
 


Dit zijn de finalisten van Kasteeljuweel 2014, het jaarlijkse poëzieproject van het Muiderslot en de School der Poëzie. (Foto: Kasteel Muiderslot)


Jury
De jury bestaat uit Ellen Deckwitz, Rik van Wegen, conservator bij Kasteel Muiderslot en Ilonka Verdurmen, docent en artistiek leider van School der Poëzie. Presentator: Jos van Hest. De lessen werden verzorgd door Jaques Brooijmans en Darja de Wever van School der Poëzie

Publieksprijs
Dit jaar kan iedereen via de Facebookpagina van het Kasteel Muiderslot stemmen op de gedichten door op ‘Vind ik leuk’ te klikken. De jonge ‘dichters’ met de meeste voorkeursstemmen dingen mee naar de publieksprijs.


Deze feestelijke bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden en pers.