zz

De winnaars van de VERS Talkshow in Nijmegen zijn...

Noa en Elisabeth (basisschool het Octaaf), Iris en Max (basisschool SamSam), Tjerk en Lisa (Sint Jacobusschool) en Tijn en Evy (basisschool De Hoeven) zijn de trotse winnaars van de VERS Talkshow die afgelopen dinsdag in Lux (Nijmegen) plaatsvond. Zij gaan door naar de grote VERS finale voor kinderen op woensdag 27 mei in de Stadsschouwburg in Amsterdam! Applaus!!! De winnende gedichten staan hier.

In de VERS Talkshow werden kinderen van basisscholen uit Nijmegen en omgeving door Dichteres des Vaderlands Anne Vegter aan de tand gevoeld over hun eigen geschreven gedicht. Op hun beurt hadden zij allerlei vragen bedacht voor de ‘echte’ dichter.

Voorafgaand aan de Talkshow schreven ruim 270 kinderen, onder leiding van vakdocenten van School der Poëzie, hun eigen gedicht. De kinderen met de mooiste gedichten brachten deze zelf ten tonele in theater Lux.

Tussen de voordrachten en gesprekken door werd het jonge publiek getrakteerd op een optreden van percussionisten Baykal Dogan en Kadir Sonuk en korte animatiefilms van il Luster. De kinderen luisterden ook naar ook naar de spin Sebastiaan van Annie M.G. Schmidt, voorgedragen door Anne Vegter. De presentatie was in handen van rapper en beatboxer André Accord.