zz

Burgemeester onder de indruk van 'Dichter bij Dronten'

(foto's FotoHal.nl)

 
Gisteren ontving burgemeester van Dronten Aat de Jonge het eerste exemplaar van 'Dichter bij Dronten' uit handen van stadsdichter Petra Buis.  


'Mooie verhalen, goede lay-out, trots op Dronten', aldus de burgemeester over de bundel met gedichten, liedjes, teksten en foto`s.

 
Afbeelding verwijderd.
foto:  ©FotostudioWierd

Voorafgaand aan de feestelijke presentatie waren er rondleidingen voor leerlingen van het Ichthus College door theater De Meerpaal en door het centrum van Dronten. De burgemeester liep met jongeren door het centrum langs een aantal kunstobjecten en locaties waarover gedichten in de bundel opgenomen zijn.
 

Rien van de Belt gaf jongeren een kijkje achter de schermen van het theater: van toneeltoren tot artiestenfoyer. 

  
Na de rondleidingen werden de jongeren aan het schrijven gezet door onze vakdocenten. Tijdens de presentatie droegen tien jongeren hun stadsgedicht voor.

 
En werden er 25 stadsgedichten over Dronten èn over De Meerpaal tentoongesteld (die nog een paar weken in de hal van het gemeentehuis blijven hangen!)

'Dichter bij Dronten' is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Dronten, Biebsearch en School der Poëzie, in het kader van Poëzie van binnen naar buiten.

“Dit poëzieproject is een mooie manier om jongeren niet alleen bij cultuur, maar ook bij het landschap en de eigen omgeving te betrekken. Je laat ze opnieuw waarnemen en beleven.” Aldus de burgemeester over Poëzie van binnen naar buiten.

Enkele stadsgedichten