xx

Antwerpse jongeren strijden om een plek in finale VERS 2014

Op maandag 17 maart barst in Studio Villanella de VERS PoëzieRevue los met dans, muziek en gedichten van en door jongeren. Ruim 360 leerlingen van het Koninklijk Atheneum Hoboken, Lyceum Deurne, Xaveriuscollege, Sint Norbertusinstituut en het Stedelijk Lyceum Pestalozzi schreven in de afgelopen weken een eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2014.‘Dichters’ in de dop brengen op 17 maart hun eigen werk op de planken. Aanvang: 11.00 uur en 14.00 uur.

VERS PoëzieRevue
Aan de VERS PoëzieRevue werken mee: VSB Poëzieprijs genomineerde Miriam Van hee, urban dance group Turn it Loose en een zinderende flamencoshow van Arturo Ramón (gitaar), Erminia Fernández Cordoba (zang) en Mascha Meijman (dans).  Presentatie: rapper en beatboxer André Accord.

Jury en de weg naar de grote finale
Een deskundige jury selecteert per VERS PoëzieRevue vier winnaars. Deze jonge ‘dichters’ gaan door naar de grote VERS finale voor jongeren op woensdag 28 mei 2014 in het MC Theater in Amsterdam. De jury bestaat uit Miriam Van hee, Hilde Keteleer, auteur en literair vertaalster en Carl De Strycker, directeur van het Poëziecentrum (Gent).