bijlmer schrijft

16 mei: bekendmaking winnaar Bijlmer Schrijft! tijdens Bijlmer Boekt!

Op dinsdag 16 mei wordt tijdens Bijlmer Boekt!, de succesvolle literaire variétéshow in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost, de winnaar van de wedstrijd Bijlmer Schrijft! bekendgemaakt. Hij of zij gaat er vandoor met een schrijfopleiding t.w.v. 1250,- euro aan de Schrijversacademie! Ook zijn er twee jongeren geselecteerd die hun eigen werk tijdens Bijlmer Boekt! op de planken brengen. Bijlmer Boekt! begint om 20.00 uur.

Bijlmer Schrijft! is de literatuurprijs voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar. Tot de deadline van 15 april konden jongeren uit heel Nederland hun gedichten, raps en teksten insturen voor deze schrijfwedstrijd, met als thema 'over de grens'. Een deskundige jury (Tijmen de Kok, medewerker/studiecoach Schrijversacademie, Marion Visser, hoofd educatie Bijlmer Parktheater, Sarien Zijlstra, zakelijk leider School der Poëzie en Esther Kuijper, producent bij SLAA, beoordeelt alle inzendingen.

Alle deelnemers van Bijlmer Schrijft! werden op 21 april getrakteerd op een masterclass schrijven en performen van schrijver en journalist Christine Otten en Babs Gons, schrijver, performer, theatermaker en docent creatief schrijven.

Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, verhalen, muziek en feest in Amsterdam Zuidoost. Literaire voordrachten worden afgewisseld met spoken word, muziek, hiphop, stand-up comedy, dans of theaterperformances. Bijlmer Boekt is literair variété van wereldklasse, gepresenteerd door schrijfster en initiatiefneemster Christine Otten.

 Bijlmer Schrijft! en Bijlmer Boekt! zijn initiatieven van het Bijlmer Parktheater, de SLAA en Christine Otten. Bijlmer Schrijft! wordt georganiseerd door deze partijen in samenwerking met School der Poëzie.

Foto: Marion Visser