WG Kunst in Amsterdam

Ode aan Osip Mandelstam

uitnodiging

Van 17 t/m 19 mei is de expositie Ode aan de poëzie van dichter Osip Mandelstam te zien, gemaakt door Sietse Bakker (grafiek) en Hanneke de Munck. Geopend op vrijdag 17 van 17.00-19.00 uur (opening) en zaterdag 18 en zondag 19 mei van 13.00-17.00 uur. Te zien in WG Kunst in Amsterdam.

Beeldhouwer Hanneke de Munck en graficus Sietse H. Bakker presenteren gezamenlijk hun werk, geïnspireerd op de gedichten van Mandelstam. Dankzij zijn vrouw Nadjezjda is de poëzie van Osip Mandelstam - na zijn dood  in een Siberisch kamp - bewaard gebleven. Zij leerde honderden gedichten uit haar hoofd.

Sietse Bakker verwerkt de gedichten in zijn grafisch werkt in de vorm van tekst/beeld combinaties. Hanneke de Munck toont de bronzen, houten en stenen beelden die zij maakte ter voorbereiding van het Monument voor de Liefde, een gedenkbeeld voor Osip en Nadjezjda Mandelstam

Tevens zijn tekeningen te zien van leerlingen van de Sri Laksmi basisschool uit Amsterdam. In samenwerking met UvA, boekhandel Pegasus en de School der Poezie wordt een voordracht- en vertaalwedstrijd georganiseerd. 

Feestelijk bekendmaking winnaar vertaalwedstrijd en gedichtenvoordracht. Programma op www.wgkunst.nl