vers
Welkom bij VERS 2016-2017

VERS 2016-2017

VERS is hét project van School der Poëzie rond de VSB Poëzieprijs.  In verschillende programma's staan een jaar lang de genomineerde bundels en hun dichters centraal

VERS Werkbundel  
De bundel wordt samengesteld na de bekendmaking in november van de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs. In de bundel staat een selectie van poëzie uit de genomineerde bundels. De selectie wordt gemaakt met het oog op een brede toegankelijkheid en bruikbaarheid van de poëzie in de verschillende programma´s van Vers. In de bundel staan tevens korte biografieën van de dichters en delen uit het juryrapport.

VERS Lessen in de klas/op de scholen
Voor zowel kinderen, jongeren en jonge volwassenen zijn er altijd lessen in de klas waar ingegaan wordt op de poëzie van de genomineerde dichters. Tijdens bijeenkomsten met dichters en poëziedocenten zijn schrijfopdrachten en lesvormen geformuleerd, die de basis zijn voor inhoud van de poëzielessen. 

Na lezen, lessen en schrijven zijn er theaterprogramma´s door heel Nederland en Vlaanderen met genomineerde dichters, interviews, bijzondere optredens en de performances van de schrijvers in de dop: kinderen, jongeren en jong volwassenen. In mei komen deze kinderen, jongeren en jong volwassenen jaarlijks samen bij de slotmanifestatie van VERS. In mei 2017 in het Compagnietheater in Amsterdam.

Kijk hier het item dat het Jeugdjournaal maakte over de VERS Finale voor kinderen en een sfeerimpressie van de VERS Slotmanifestatie.

VSBFonds Poëziecentrum Gent Bibliotheek Gelderland-Zuid Bibliotheek Breda Bibliotheek Zwolle Bibliotheek Den Haag Taalunie Gemeente Amsterdam