poster VERS
In Barendrecht & Rotterdam

VERS Revues in de Poëzieweek!

In de Poëzieweek zijn er drie VERS Revues! Op Gedichtendag (donderdag 26 januari) brengen jongeren van het Dalton Lyceum uit Barendrecht hun gedicht in Theater het Kruispunt voor het voetlicht.

Dinsdag 31 januari zijn er twee VERS Revues in Theater 222 in Rotterdam. Om 11.00 uur brengen jongeren van het Emmaus College en het Erasmiaans Gymnasium hun poëzie op de planken. Om 14.00 uur presenteren jongeren van het Marnix Gymnasium en het Erasmiaans Gymnasium hun gedichten.

Tussen de voordrachten door is urban dance door Turn it Loose, live muziek door geluidskunstenaar Bauke Moerman en slagwerker Marnix Stassen en een uitvoering van zangeres Joy Wielkens & gitarist Vlado Spisiak van gedicht nr. 18 van Ilja Leonard Pfeiffer. Ook zijn er speciaal gemaakte beelden van VJ Glitterende Eenhoorn. In Barendrecht is er een optreden van dichter en VSB Poëzieprijsgenomineerde Hannah van Binsbergen. In Rotterdam brengt dichter K. Michel zijn poëzie ten gehore. De dichters nemen ook plaats in de jury. De presentatie is in handen van woordkunstenaar Elten Kiene.

De makers van de mooiste gedichten van de VERS Revues gaan op 12 en 13 mei naar Antwerpen voor een uitgebreide poëzie meet-up met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium.