logo vers oranje
#VERS2018

VERS Revue in Schouwburg Hengelo

Op vrijdag 19 januari barst in Schouwburg Hengelo om 14.00 uur een spetterende VERS Revue los met dans, muziek en gedichten van en door jongeren Hengelose jongeren.

Bijna 200 jongeren van het Carmelcollege schreven, onder leiding van een docent van School der Poëzie, in de afgelopen weken een eigen gedicht. Zij doen allemaal mee aan VERS 2018: een landelijke poëziemanifestatie met het hele jaar door lessen en activiteiten rond de vijf genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop brengt in een flitsende theatershow hun eigen werk op de planken.

 Tussen hun voordrachten door spinnen en tollen de break-dancers van Turn it Loose over het podium, is er een optreden van voice-talent Yerry Rellum, draagt dichter en VSB Poëzieprijs genomineerde Charlotte Van den Broeck voor uit eigen werk en is er live muziek door Frank Wardenier (percussie, drums), Vlado Spisiak (gitaar). De presentatie is in handen van dichter Tsead Bruinja.

 Een deskundige jury selecteert aan het einde van de voorronde in Hengelo een aantal winnaars. Zij gaan op 19 en 20 april naar Antwerpen voor een uitgebreide poëzie meet-up met dichters, schrijvers, performances en een bijzondere afsluiting op het podium. De jury bestaat uit Charlotte Van den Broeck, Peter Schoof, journalist en Janine Mooij, Bibliotheek Hengelo