logo vers

VERS 2017 van start in Sneek

Woensdag 18 januari om 14.00 uur start de poëziewedstrijd VERS 2017 in Theater Sneek. Jongeren van het RSG Magister Alvinus uit Sneek en het Marne College uit Bolsward dragen in een afwisselende literaire theatershow hun eigen gedicht voor. Samen met duizenden kinderen en jongeren uit heel Nederland en Vlaanderen doen zij dit schooljaar mee aan VERS 2017: de jaarlijkse gedichtenwedstrijd van School der Poëzie rond de genomineerde bundels voor de VSB Poëzieprijs.

In verschillende literaire shows, die plaatsvinden in theaters en bibliotheken van Sneek tot Gent, brengen kinderen en jongeren hun werk op de planken. Kijk in onze agenda voor een actueel overzicht van alle VERS programma`s.

Een deskundige jury selecteert aan het eind van de show een aantal finalisten. Na de voorronde in Sneek komen zij op vrijdag 12 mei 2017 naar DEStudio in Antwerpen voor de Poëzie meet-up voor jongeren.

VERS is een initiatief van School der Poëzie i.s.m. stichting VBS Poëzieprijs en Poetry International. VERS wordt financieel mogelijk gemaakt door VSBfonds.