ted van lieshout
POËZIEREVUE IN THEATER VAN 'T WOORD

Ted van Lieshout in jury PoëzieRevue

Schrijver, dichter en beeldend kunstenaar Ted van Lieshout beoordeelt op maandag 28 november welke jonge Amsterdammers de PoëzieRevue winnen. Jongeren van het Fons Vitae Lyceum brengen in een spetterende show hun poëzie op de planken van Theater van ’t Woord (zevende etage Centrale OBA). Van Lieshout krijgt in de jury versterking van Pauline Gmelig Meyling, directeur bibliotheek Huizen-Laren Blaricum en David Asser, rector van het Fons Vitae Lyceum. De PoëzieRevue begint om 12.00 uur. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom!

Tussen de voordrachten door brengt Van Lieshout zijn poëzie ten tonele. De jongeren horen en zien een echte duizendpoot: hij schrijft gedichten, verhalen, boeken over kunst, liedjes voor tv, toneelteksten en prentenboeken. In 2009 ontving hij de Theo Thijssenprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2010 kreeg hij als eerste de Willem Wilmink-prijs, de prijs voor het beste kinderlied. En in 2012 mocht hij de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel in ontvangst nemen voor zijn blokgedichten in Driedelig paard. In 2014 werd Van Lieshout internationaal onderscheiden met de nominatie voor ‘de kleine Nobelprijs’, de Hans Christian Andersen Award. Boer Boris gaat naar zee was Prentenboek van het jaar 2015.

Aan de Revue werken verder mee:  illusionist Celsius, urban-dance group Turn it Loose, slagwerker Marnix Stassen, pianist Polo de Haas en presentator en beatboxer André Accord.

foto: Ben Kleyn