ted van lieshout
PoëzieRevue in het OBA-Theater

Ted van Lieshout in jury PoëzieRevue

Schrijver, dichter en beeldend kunstenaar Ted van Lieshout zit op vrijdag 24 november de jury van de PoëzieRevue voor. Jongeren van het Fons Vitae Lyceum brengen in een spetterende show hun gedichten op de planken van het OBA Theater (zevende etage Centrale OBA).

Beatboxer André Accord presenteert het programma, met live muziek door gitarist Vlado Spisiak en drummer Marnix Stassen. Naast Ted van Lieshout nemen Linda Veltman (directeur Perdu) en David Asser (rector Fons Vitae Lyceum) plaats in de jury.

Tussen de voordrachten door treedt Ted van Lieshout op. De jongeren horen en zien een echte duizendpoot aan het werk. Hij schrijft gedichten, verhalen, boeken over kunst, liedjes voor tv, toneelteksten en prentenboeken. In 2009 ontving hij de Theo Thijssenprijs voor zijn gehele oeuvre. In 2010 kreeg hij als eerste de Willem Wilmink-prijs, de prijs voor het beste kinderlied. En in 2012 mocht hij de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel in ontvangst nemen voor zijn blokgedichten in Driedelig paard. In 2014 werd Van Lieshout internationaal onderscheiden met de nominatie voor ‘de kleine Nobelprijs’, de Hans Christian Andersen Award. Boer Boris gaat naar zee was Prentenboek van het jaar 2015.

Illusionist Celsius zorgt voor adembenemende mystiek en toverij. De breakdancers van Zero Twenty Crew maken het spektakel compleet.

De PoëzieRevue begint om 12.00 uur. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom! Wel even reserveren via info@schoolderpoezie.nl