vers in den haag
VERS

Talkshow en Debat in Bibliotheek Breda

De Bredase Bibliotheek (Bibliotheek Centrum) aan de Molenstraat staat op donderdag 16 maart in het teken van poëzie. Om 10.30 uur begint in de Concertzaal de VERS Talkshow waarin kinderen zelfgeschreven gedichten voordragen en aan tafel gaan met (kinderboeken)schrijver en dichter Joke van Leeuwen. Om 13.30 uur begint het VERS Debat & Essay.

Talkshow
Onder leiding van docenten van School der Poëzie schreven kinderen van basisscholen de Liniedoorn, John F.Kennedyschool en de Fontein ontroerende, grappige, vrolijke en soms ook absurde gedichten. Een selectie van deze jonge ‘dichters’ in de dop brengt hun eigen werk op de planken. Tussen de voordrachten door gaan ze aan tafel met Joke van Leeuwen en spreken over poëzie. Van Leeuwen schrijft boeken en gedichten voor zowel kinderen als volwassenen. Ze won al talloze belangrijke prijzen en is befaamd voor haar kinderboeken in dichtvorm. Ook illusionist Celsius geeft acte de présence: hij trakteert het jonge publiek op een act vol met magie en mystiek. De makers van de mooiste gedichten gaan op 30 mei met hun klasgenoten naar de grote VERS finale voor kinderen in het Compagnietheater in Amsterdam. Jury: Joke van Leeuwen,Miranda Dahlhaus (Taalwinkel Breda)  en Lidwine van Dijck, manager programmering Stichting Nieuwe Veste.

VERS Debat & Essay
 ‘Als politici meer poëzie zouden lezen zou het wel goed komen met de wereld’ en ‘in tijden van onzekerheid geeft poëzie bezinning.’ Aan de hand van zulke stevige stellingen debatteren jongeren van het Markenhage College over poëzie. Ook presenteren een aantal jongeren korte essays. Tussen de debatten door is er een optreden van dichter en performer Andy Fierens. De jury, die bepaalt welke debaters en essayisten doorgaan naar het VERS Slotdebat in Amsterdam, bestaat uit Peter Swanborn, dichter en journalist, Marianne de Bie, wethouder werk, inkomen en cultuur en Jan Hadders, rector Mencia de Mendoza.

De VERS voorronde in Breda wordt georganiseerd i.s.m. Bibliotheek Breda  Lees hier meer over ons project VERS
Afbeelding verwijderd.