rmw amsterdam
INTERNATIONAAL LITERATUURFESTIVAL

Read My World: 6-8 oktober in de Tolhuistuin (Amsterdam)

Het leukste literaire festival van Amsterdam. Ruim 100 auteurs, journalisten, muzikanten en artiesten verzamelen zich en zorgen voor een rijk palet aan literaire programma's, van discussies tot performances. Deze editie staat in het teken van literatuur uit Oekraïne en Polen.

School der Poëzie organiseert twee niet te missen programma`s op het leukste literaire festival van Amsterdam! Op vrijdag 7 oktober presenteren meer dan 60 Amsterdamse jongeren van het Montessori Lyceum Amsterdam, de Vinse School,  Spinoza Lyceum en het Hervormd Lyceum West hun eigen gedicht in twee flitsende theaterprogramma's. Zij lieten zich inspireren door het werk van de festivalgasten van deze editie van Read My World. Met medewerking van dichters, performers, musici en dansers met o.a. Nachtschade, B-Boys, Ziemowit Szczerek en Viktoria Amelina. Presentatie: Ellen Deckwitz en Tsead Bruinja, Let op: In tegenstelling tot wat in het papierenprogrammaboekje staat beginnen de shows om 11.15 en 14.00 uur.

Op zaterdagmiddag 8 oktober om 17.00 uur start de talkshow What comes from afar. Talentvolle jongeren voeren gesprekken met de Oekraïense schrijfster Victoria Amelina en Ziemowit Szczerek, schrijver, journalist en reiziger uit Polen. Geïnspireerd door het werk van deze auteurs dragen de jongeren in de talkshow ook eigen werk voor. Het gesprek wordt gemodereerd door dichter Tsead Bruinja. Meer informatie en kaartverkoop.