logo poezieweek
26.01 t/m 01.02.2017

Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen!

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer. 

Dinsdag 24 januari maakt de vakjury van de Herman de Coninckprijs bekend welke dichtbundel de Herman de Coninckprijs 2017 wint. Op donderdag 26 januari wordt voor de 23ste keer de VSB Poëzieprijs uitgereikt. De winnaars van onze VERS Revue in Sneek treden met hun eigen gedicht op tijdens het voorprogramma!

Voor de enorme hoeveelheid optredens, publicaties, poëzieprijzen, -programma’s en -activiteiten is één dag simpelweg veel te kort! De Poëzieweek start op donderdag 26 januari in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag en loopt t/m woensdag 1 februari; de prijsuitreiking van de Turing Gedichtenwedstrijd. Kijk wat er bij jou in de buurt te doen is.

Tot slot nog een tip: klanten van de boekhandel krijgen in de Poëzieweek bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau!

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Poetry International, Poëziecentrum, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Nederlands Letterenfonds, Poëzieclub, VSBfonds, Stichting CPNB en Boek.be, met steun van de Nederlandse Taalunie.