winnaar calandlyceum
PoëzieRevues met jongeren van het Calandlyceum

Onder de indruk

Tweedeklassers van het Calandlyceum schreven in de afgelopen weken een eigen gedicht.  De mooiste en meest bijzondere gedichten werden in twee PoëzieRevues op maandag 30 oktober voorgedragen in De Meervaart, hét theater van Nieuw-West.

En waar schrijven tweedeklassers dan zoal over? Herfst, bliksemtijgers, oorlog, zonnepitten, horror, je oudere zus. rust. En, uiteraard: de liefde. 
De jury roemde de winnaars onder meer om de mooie  samenstelling van woorden die ze verwerkt hadden in hun gedichten en de prachtige openheid waarmee de gedichten werden voorgedragen en de herkenbare onderwerpen die naar voren kwamen in de gedichten. 

Winnaars 1e Revue
1e prijs: Ceyda Ekin (klas 2THQ)
2e prijs: : Moad Elghouchi (klas 2H2)
3e prijs: Isaurah (klas 2T2)

Winnaars 2e Revue
1e prijs: Imran Kaouch (klas 2H1)
2e prijs: Romeo Erdal (klas 2VZ1)
3e prijs:  J'Leeta Felter (klas 2HA)

Tussen de voordrachten door zorgen de dansers van ISH met onnavolgbare moves en een BMX'er voor een spectaculaire act, toonde Illusionist Celsius de wonderen van de magie en droeg worstelaar en dichter Matthijs Gomperts voor uit eigen werk en er was een steengoed optreden van zanger Yerrie Rellum beter bekend onder zijn artiestennaam Caprice.

Jury's
De jury`s bestonden uit Mathijs Gomperts (dichter, filosoof, worstelaar) Nihal Amghar (revue winnaar 2016 Calandlyceum) Tineke Koopman (lijstduwer PvdA) Isabelle van Roon (docent Nederlands Calandlyceum), Nouraan el Falab  (revue winnaar 2016 Caland Lyceum) Lincie Kusters (Labyrinth Poetry Bar, KIT) Alfons Zijlma (docent Nederlands Calandlyceum.

Meer foto's op onze Facebookpagina. Lees de winnende gedichten hier.