mustafa
LITERAIRE SHOWS IN DE MEERVAART

Mustafa Stitou juryvoorzitter PoëzieRevues

Op maandag 12 december spelen Amsterdamse jongeren met hun eigen gedichten de hoofdrol in twee PoëzieRevues. Om 11.00 uur barst in Theater de Meervaart de eerste afwisselende show met dans, muziek en gedichten los. De tweede Revue begint om 14.00 uur.

Deze literaire theatershows vormen het hoogtepunt van een project waaraan jongeren van het Hervormd Lyceum West en het Mundus College hebben gewerkt. Ruim 600 jongeren schreven hun eigen gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Een selectie van de gedichten is te horen tijdens deze revues.

Mustafa Stitou
Mustafa Stitou is de juryvoorzitter van beide PoëzieRevues. Stitou (1974) debuteerde met de dichtbundel Mijn vormen (1994), die genomineerd werd voor de C. Buddingh'-prijs. Daarna volgden Mijn gedichten (1998) en in 2003 de bundel Varkensroze ansichten, die werd bekroond met de VSB Poëzieprijs. Hij verwierf faam als performer, en was in 2009 een jaar lang de stadsdichter van Amsterdam. Voor Tempel (2013), zijn vierde bundel, kreeg hij de Awater Poëzieprijs.

De jury bestaat verder uit Hans van Dokkum, rector Hervormd Lyceum West, Jurgen Maas, uitgever, Lisette Buiting, teamleider Mundus College. Zij krijgen versterking van twee jongeren die vorig jaar tot winnaars van de PoezieRevue werden uitgeroepen: Ikram el Bakri van het Mundus College en Kwame Agyeman van het Hervormd Lyceum West!

Entr’actes
Tussen de voordrachten van de jongeren door brengt Stitou zijn poëzie ten tonele, spinnen en tollen de dansers van Turn it Loose over het podium, zorgt illusionist Celsius voor magie en mystiek en maakt zangeres Joy Wielkens muziek van Ilja Leonard Pfeijffer, met Vlado Spisiak op gitaar.

Iedereen is van harte welkom! De toegang is gratis. Wél even reserveren via info@schoolderpoezie.nl of 020-3307817

foto: Tessa Posthuma de Boer-AEG