zz

KASTEELJUWEEL 2007

puur zilver is wat ik ben
goud is rijk maar helder niet
ik ben helder de valk der wijsheid
puur is mijn naam en macht mijn ding
ik rust van vrijheid en leef van rijkdom
ik vlieg voor mijn liefde en schijn
voor de zon


De 2e prijs was voor Bas Schoevaars(Willem de Zwijger College Bussum) met het gedicht De man van 1000 delen geïnspireerd op het beeld Fuga gemaakt door Gertjan Evenhuis.
De 3e prijs ging naar Valentino Singh(SG Reigersbos Amsterdam) die het beeld De Bron had gekozen voor zijn gedicht Jezelf als bron.
Beide gedichten zijn te lezen op deze site onder gedichten/projecten.
Het eerste exemplaar van de bundel Kasteeljuweel 2007 Dicht je rijk op het Muiderslot met de 50 winnende gedichten, een selectie uit ca. 300 gedichten geschreven door leerlingen van diverse scholen, werd gepresenteerd en uitgereikt aan alle aanwezige leerlingen. De boekjes zijn los voor € 5,- verkrijgbaar het Muiderslot.

In de finale ging het ook om de voordracht. Motto van de wedstrijd was: Dicht je rijk. Want net als vroeger, viel er geld te verdienen met gedichten. De publieksprijs voor de beste voordracht werd door Jean Pierre Rawie uitgereikt aan - alweer - Bas Schoevaars van het het Willem de Zwijger College.
Zie voor meer informatie www.muiderslot.nl

Het project Kasteeljuweel is een initiatief van het Muiderslot en in samenwerking met School der Poëzie een jaarlijks terugkerende activiteit.