copyright ben kleun
POËZIEREVUES

Illusionist Celsius en dichter Mathijs Gomperts in PoëzieRevues

Als Celsius reist hij door het land en toont daar de wonderen van de magie. Maandag 14 november zorgt hij op de planken van Theater de Meervaart voor adembenemende momenten in twee PoëzieRevues. Tussen de voordrachten van jongeren van het Calandlyceum verzorgt hij een act vol met magie en mystiek.

Celsius (alter ego van A.J. Scheer) kwam op jonge leeftijd bij het Amsterdamse kindercircus Elleboog terecht en voelde zich daar direct thuis: ‘Ik kwam daar in de wereld van mijn dromen terecht,’ zegt hij in een prachtige aflevering van Andere Tijden over dit beroemde en geliefde 'tweede huis voor kinderen.' Nu duikt hij onder meer op bij Oerol, de Parade, Boekenbal en DWDD en Casablanca Variété.

Ook de Amsterdamse dichter Mathijs Gomperts geeft acte de présence. Zijn bundel Zes werd dit jaar genomineerd voor de C. Buddingh’-Prijs 2016; de prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Gomperts is naast dichter ook worstelaar. In de Meervaart brengt hij zijn poëzie ten tonele.

De dansers van ISH maken het spektakel compleet: een spectaculaire act met onnavolgbare moves en een BMX'er.

De absolute hoofdrol is weggelegd voor de jongeren van het Calandlyceum. Tweedeklassers kregen de afgelopen weken poëzieles van docenten van School der Poëzie en schreven een eigen gedicht. In twee PoëzieRevues brengen zij hun mooiste en meest bijzondere gedichten op de planken. Rapper en beatboxer André Accord presenteert het programma, met live muziek door pianist Polo de Haas en slagwerker Marnix Stassen. Deskundige jury`s beoordelen de gedichten en bepalen wie er met de prijzen vandoor gaan.

De PoëzieRevues beginnen om 11.00 en om 14.00 uur en vinden plaats in Theater de Meervaart. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom

Foto copyright: Ben Kleyn