op zoek naar verleiding
OP ZOEK NAAR VERLEIDING

Feestelijke bundelpresentatie Westergasfabriek

In het Ladderhuis vindt vrijdagmiddag 18 november om 16:00 uur de feestelijke presentatie plaats van de bundel Op zoek naar verleiding.  Klönnenplein 10, Westergasfabriek Amsterdam. Gerolf Bouwmeester, voorzitter stadsdeel Amsterdam-West, ontvangt het eerste exemplaar.

Op zoek naar verleiding is een bundel met 46 gedichten geïnspireerd op de bedrijven van  de Westergasfabriek en de beeldende kunstwerken in het Westerpark. Foto's van de beelden en bedrijven maken de bundel tot een schitterend boekwerk. Ruim 30 dichters werkten mee  waaronder Tsead Bruinja, Joost Baars, Heleen Bosma, Nafiss Nia, Baban Kirkuki, Gökhan Aksoy, Jos van Hest en Simon Mulder.

De lezer wordt verleid om op originele wijze zowel de beelden in het park als de bedrijven door de ogen van de dichter te beleven. Op zoek naar verleiding omvat drie jaar dichter bij beeld en dichter in bedrijf: programma's van Juni Gedicht, een jaarlijks poëziefestival in het Westerpark.

Bundel bestellen
Op zoek naar verleiding is te koop bij School der Poëzie via info@schoolderpoezie.nl. €13,- inclusief verzendkosten.

Juni Gedicht wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel West, Amsterdams Fonds voor de Kunst, School der Poëzie, Westergasfabriek BV.